Jolanda bakt een makkelijke cake

Simpel is soms gewoon het lekkerst. Soms kun je zo’n zin hebben in iets lekker simpel zoals cake. Ik heb een grote pot paaseitjes staan, maar in daar heb ik nou net geen zin in. Ik heb wel zin in koekjes, maar die heb ik dan weer niet in huis. Of een dikke plak cake, met zo’n lekker suikerlaagje erboven op. Zelfgemaakt… Nog een beetje warm…

Hele makkelijke cake
Waarom niet, doe eens gek. Dus zo aan het eind van een doordeweekse middag ben ik snel een heerlijke cake gaan bakken. Gewoon een basisrecept, beetje limoensap erdoor, suikerlaagje erop waardoor het in de oven zo’n lekker knapperig korstje wordt! En dan straks zo’n lekkere plak cake als toetje!

Recept
Hier het recept voor de basiscake! En je kan het zo lekker maken als je zelf wilt. Er kan van alles in, ook handig om restjes op te maken. Denk aan noten, fruit, honing…

Mix de boter met de suiker tot het bijna wit en een beetje schuimig is.
Mix daarna één voor één de eieren erdoor.
Zeef de bloem en de bakmeel boven de kom en vouw (= rustig erdoor heen spatelen) dat door het eiermengsel.

Mocht je iets lekkers willen toevoegen aan je cake, dan kun je dat er op het laatste moment voorzichtig doorheen roeren. Let op dat je niet teveel roert, je wil je cake zo luchtig mogelijk houden!

Dan nog even zo’n 55 minuten op 160 graden en eet smakelijk!

Deze blog werd gescheven door Jolanda.

en, wat vind jij ervan?

  1. Hmmm jammie, en dan vooral proeven als ie nog lekker warm is :)

    Eline, stippenfan Eline, stippenfan

Reageer ook!

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je gegevens worden niet gebruikt of doorverkocht aan derden.
Je emailadres wordt niet getoond in je reactie.

de bloggers

poll

Hoe ziet jouw favo huis eruit?

Loading ... Loading ...

tags

Archief