Elise maakt arretjescake

Waarschijnlijk ken je de arretjescake wel. Bij mij thuis wordt hij verslonden door iedereen. Zo heerlijk dat ze ‘m vinden! Ik was eigenlijk wel benieuwd waar de naam arretjescake vandaan kwam. Even opgezocht dus. Vroeger hadden de Nederlandse Olie Fabrieken (NOF) een soort receptenboekje gemaakt waar dit recept in voorkwam. Er werd toen een bepaalde boter gebruikt die in hun fabriek werd gemaakt. Dat was een soort margarine. Om meer te kunnen verkopen hadden ze een stripfiguurtje in dat receptenboekje gebruikt genaamd: Arretje Nof. Daar komt de naam dus vandaan. Weten jullie dat ook weer. Ik heb nu  arretjescake voor jullie gemaakt. Hij is op zich best wel simpel dus ik weet zeker dat hij jullie 100% gaat lukken. Lekker voor zondags bij de koffie. Zijn er nog dingen die jullie graag zouden willen zien, voor zondags bij de koffie bijvoorbeeld?

cake

Hulpjes:

  • Steelpannetje
  • Een paar bakken
  • Een cakevorm
  • Huishoudfolie

Hoe maak je arretjescake?

Stap 1: Doe de huishoudfolie in de cakevorm en zorg dat er genoeg ruimte is bij de randen (ong. 5cm). Dit is omdat de arretjescake anders in de cakevorm blijft zitten.

cake2

Stap 2: Smelt de boter in een pannetje

cake1

Stap 3: Doe de boter samen met de suiker in een bak en roer dit goed door met een houten lepel.

Stap 4: Doe de eieren erbij.

Stap 5: De cacao mag er ook bij worden gedaan. Roer het goed door zodat alles is gemengd.

Stap 5: Doe een deel van de gebroken biscuitjes bij het beslag. Zorg er wel voor dat de biscuitjes klein genoeg zijn!

cake3

 

cake4

Stap 6: Giet het beslag in de cakevorm en zet hem een dag in de koelkast.

cake5

Eet smakelijk!

Deze blog werd geschreven door Elise